Terápiás módszerek

» Hipnózis

A hipnózis többezer éves múlttal bír, napjainkban újra reneszánszát éli. Ennek oka, hogy számos ismeretterjesztő és irodalmi mű hatására az ismertsége megnőtt, a félelmetessége csökkent. Egyre jobban tudjuk az életünkbe tudatosan beilleszteni a módosult tudatállapottal dolgozó technikákat, a relaxációt, az autogén tréninget, a meditációt és más hasonló módszereket. A hipnózis terápiás alkalmazása számos pszichológiai iskolát foglalkoztatott. Mindegyik kidolgozta a saját technikáit, gyakorlatai visszahatottak az iskolák emberképére. Rendelésemen a hipnózis több terápiás módszerét integrálva alkalmazom, az ericksoni hipnózis és rövidterápia technikáit, a katatim imaginatív pszichoterápia képein való módosult tudatállapotban végzett munkát, az NLP technikáit és a Milton nyelvet, hogy csak a legismertebbeket említsem. Ha szeretne hipnózissal gyógyulni, szeretettel várjuk Zuglóban előre egyeztetett időpontban Kunsági Andrea rendelésén.

» Relaxáció

A relaxálás megtanulása segíti a stresszkezelést, a test és a lélek kiegyensúlyozottabb működését, csökkenti a szorongásos tüneteket, elmélyíti az önismeretet.

Számos relaxációs módszerrel tudjuk segíteni az egyensúly megtalálását. Autogén tréninggel, szimbólumterápiával, hipnózissal tudunk segítséget nyújtani a szorongásos tünetek és a mögöttes okok megoldásában. Különösen fontos lehet a relaxáció tartós stressz, belső feszültség esetén, akár a koronavírussal kapcsolatos korlátozások, akár az általa előhozott feldolgozatlan traumák, akár a járvány átélésével szerzett egészségügyi traumák, kapcsolati veszteségek miatt.

» Integratív terápia

Mit jelent a terápiás módszerek integrálása? HOgyan milyen módszerrel dolgozik az integratív terapeuta?

A pszichológiai képzés a szakképzéssel, módszerspecifikus képzéssel és a sok-sok önismereti terápiás és továbbképzéssel élethosszig tartó munka. Ezalatt a terapeuta személyisége is komoly érésen, tudatosuláson, változásokon megy keresztül. Míg elsajátít sok terápiás technikát, módszert, elméleti iskolákat ismer meg, azalatt az ő emberképe is formálódik, személyisége is gazdagodik. Az integratív terápia, vagy komplex terápia során a pszichológus, pszichoterapeuta a saját személyiségével dolgozik, felhasználja a tanult terápiás technikákat munkája során, és abból egy egyedi, a páciens, kliens személyiségére, problémájára, igényeire szabott folyamatot hoz létre. Ebben használhatja az analitikusan orientált pszichoterápia értelmezéseit és elméleti keretét. Használja a rogersi személyközpontú terápiás eszköztárat, az értő figyelem, az analógiás gondolkodás, a tudatos és tudattalan segítségével működő kognitív és módosult tudatállapotra építő terápiás technikákat. Mindezt egyedileg teszi a segítségért forduló igényei, problémái, személyisége függvényében. Integratív terápiára Kunsági Andrea rendelésére tud bejelentkezni.

» Mentorálás

A mentorálás lényege, hogy egy holtponton elakadt állapotban, a döntéshozatalhoz, a nagyobb energiabefektetéshez szükséges elkötelezettség kialakításához segítségre van szükség. Mint amikor a kerékpárt meg kell lökni ahhoz, hogy utána a pedállal hajtva a biciklis önerejéből kerekezhessen vele.

Mivel az élet olyan, mint a kerékpározás, lényege a változás, a mozgásban levés, valahányszor elakad az életünk, személyes, párkapcsolati, családi vagy szakmai oldalon, gyorsabban túljuthatunk az elakadáson, megoldhatjuk az esetleges krízist, hogy merre induljunk tovább, ha van valaki, aki segít külső szemlélőként, motiváló lendítő erőként továbbgördíteni az életünket.

Számos esetben a diploma megírásához, a nyelvvizsga letételéhez, de sokszor a családalapítási döntéshez, a gyerekvállaláshoz vagy egy családi tragédia nyomán a gyászban elakadt családi dinamikából való továbblépéshez van szükség pszichológus mentoráló segítségére. Valamennyi kollégánk készséggel segít, ha mentorálásra van szüksége elakadásainak meghaladásához. Keressen minket bizalommal!

» Life skills improvement - életkészségek fejlesztése

Az életkészségek fejlesztése széleskörű nemzetközi szakirodalmi háttérrel bír. Ide tartoznak a vezetői készségek, a párkapcsolati készségek, az önfejlesztés, önmegvalósítás számos eszköze, a fizikai, mentális és szellemi készségek fejlesztése, valamint a szociális, sport, művészeti, informatikai, más szakterületek inspiráló készségei és a személyiségfejlesztéssel összefüggő komplex életkészségek. Ezekből több területen is gyakorlati tapasztalatokkal és komplex ismeretekkel várja Kunsági Andrea az életkészségek és az egyéniség fejlesztése iránt érdeklődőket.

» Kognitív és viselkedésterápia

A kognitív és a viselkedésterápia a terápiát igénybe vevő személy tudatos aktivitására, gyógyulási szándékára, a gondolkodás átstruktúrálására, a viselkedés elemeinek szisztematikus megváltoztatására törekszik és ebben nyújt korszerű segítséget. A világ észlelését befolyásoló sémák, a sokszor téves világlátást biztosító maladaptív sémák megváltoztatásával segít az élet minőségének javításában, az önértékelés, az emberi kapcsolatok építésében és az ezekből származó korábbi kudarcok miatt kialakuló depresszív tünetkör és számos más probléma gyógyításában. Szendrák Diána idén már Budán várja a kognitív terápia iránt érdeklődőket magánrendelésén.

» Bejelentkezés

Dr. Kunsági Andrea pszichológiaii magánrendelésére és konzultációjára,

Kajó Ida, Szabó Brigitta, Joó Dalma, Racskó Kamilla Emma pszichológiai konzultációjára,

Morvai Petra és Pozsvai Dóra pszichológiai tanácsadására, valamint Sas Ágnes holisztikus tréningjére, coachingra és Szeleczki Kornéliahoz gyászkísérésre bejelentkezni, időpontot egyeztetni jelenleg telefonon tud. 

Köszönjük, ha használta kísérleti fázisban lévő online bejelentkező rendszerünket! Levelét továbbítjuk az Ön által választott kollégának. Kérjük, hogy lemondás esetén legkésőbb 72 órával a választott időpont előtt hívja a bejelentkezéshez használt telefonszámot, a rendszer problémája esetén pedig 06303115128-as telefonszámot. Köszönjük!

Munkatársunk az Önnel egyeztetett/ későbbiekben az automatikus időpontfoglaló rendszer használata esetén az Ön által választott időpontban várni fogja!

 

Kapcsolat

Zuglói Pszichológiai Rendelő:
Budapest, 1145. Varsó utca 8.

LélekTereM
Sashalmi Pszichológiai Központ:

Budapest, 1163. Albán utca 28b.

Elérhetőségeink:

Dr. Kunsági Andrea (Zuglóban és Sashalmon)
Telefon: +3630311-5128
e-mail: kunsagi.andrea@t-online.hu

Morvai Petra (Zuglóban)
Telefon: +36303857389
e-mail: morvaipetra@yahoo.com

Joó Dalma (Zuglóban)
Telefon: +36703292567
e-mail: joodalma98@gmail.com

Szeleczki Kornélia (Sashalmon)
Telefon: +36306600120
e-mail: kornelia.szeleczki@gmail.com

Orosz Adrienn (Sashalmon)
Telefon: +36707826587
e-mail: 
orosz.adrienn.pszichologus@gmail.com

Sólyom Eszter (Sashalmon)
Telefon: +36309707119
e-mail: solyom.ecoach@gmail.com

Balázs Eszter (Sashalmon)
Telefon: +36306238871
e-mail: balazs.eszter.reka@gmail.com

Nyitvatartás:

Előzetes telefonos bejelentkezés alapján.